Maria Karlsson

Maria Karlsson

Bachelor of Science (Hons) of Nutritional Therapy, University of Westminster, London 
Medicinutbildning 80p, BMC, Uppsala Universitet.

maria.karlsson@oih.se

Maria tar emot klienter sen 17 år. Hon arbetar utifrån de funktionsmedicinens principer.

Maria undervisar blivande näringsterapeuter i Stockholm. Hon föreläser bl. a. om kroppens hormoner, signalsubstanser och näringsterapi.


Funktionsmedicin & näringsterapi

Funktionsmedicinen ser på människans hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, där kroppens olika system samverkar, och påverkar varandra. Vid en funktionsmedicinsk utredning,  söker man fastställa de underliggande orsakerna till ohälsa, genom en omfattande kartläggning av klientens historia, symptom och nuvarande situation.

Konsultationsupplägg

Nybesök tar ca 2,5 timmar.

Vid det första mötet sker undersökning med djup intervju, ESTECK-mätning och mikroskopisk blodanalys.

Utifrån den sammanställda informationen, utarbetas en behandlingsplan. Den inkluderar kost- och livsstilsråd samt kosttillskott och ev. örter.

Läs mer: Konsultationsinfo + pris

Analyser

Maria har specialiserat sig på hormonbalansering och erbjuder bl. a. analys av köns- och stresshormoner samt signalsubstanser.

Funktionsmedicinen arbetar med en stor bredd av analyser och erbjuder även analys av bl. a. fettsyror, hårmineraler, allergiprofiler, utredning av mage-tarm och hjärta-kärl, avgiftning och toxiska metaller, samt genprofiler.

Det är efter det första utredande mötet det går att att avgöra vilka analyser som kan vara aktuella för dig.

Läs mer: Information om konsultation + analyser

Föredrag & undervisning

Maria undervisar blivande näringsterapeuter på Nordiskt näringscenter och är regelbundet anlitad som föreläsare. Hon har ett brinnande intresse för hälsa. Välkommen att anlita henne!

 

Posted in Medarbetare.