Maria Karlsson

Bachelor of Science (Hons) of Nutritional Therapy, University of Westminster, London 
Medicinutbildning 80p, BMC, Uppsala Universitet.

maria.karlsson@oih.se

Maria tar emot klienter sen 17 år. Hon arbetar utifrån de funktionsmedicinens principer.

Maria undervisar blivande näringsterapeuter i Stockholm. Hon föreläser bl.a. om kroppens hormoner, signalsubstanser och näringsterapi.


Funktionsmedicin & näringsterapi

Funktionsmedicinen ser på människans hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, där kroppens olika system samverkar, och påverkar varandra. Vid en funktionsmedicinsk utredning,  söker man fastställa de underliggande orsakerna till ohälsa, genom en omfattande kartläggning av klientens historia, symptom och nuvarande situation.

Konsultationsupplägg

Nybesök 

Det första mötet är en djupdykning i din historia i syfte att söka ringa in vad dina symptom kan vara kopplade till. Du kan välja det mer omfattande nybesöket där vi går igenom din historia, blodprover, samt ESTECK-mätning och mikroskopisk blodanalys ingår. Du har även möjlighet att välja det nättare nybesöket där fokus ligger på genomgång av din historia och blodprover.

Utifrån all den insamlade informationen, utarbetas en behandlingsplan. Den inkluderar kost- och livsstilsråd samt kosttillskott vid  behov.

Läs mer: Konsultationsinfo + pris

Analyser

Maria har bl.a. specialiserat sig på autoimmuna processer, hormonbalansering, mag-tarmhälsa samt att stötta hjärnans kapacitet.

Funktionsmedicinen arbetar med en stor bredd av analyser och erbjuder även analys av bl. a. hormoner, fettsyror, typ-3 allergier, mag-tarmhälsa, och epigenetik.

Det är efter det första utredande mötet det går att att avgöra vilka analyser som kan vara aktuella för dig.

Läs mer: Information om konsultation + analyser

Föredrag & undervisning

Maria undervisar blivande näringsterapeuter på Nordiskt näringscenter och är regelbundet anlitad som föreläsare. Hon har ett brinnande intresse för hälsa. Välkommen att anlita henne!

 

 

Posted in Medarbetare.