Christa Maynard

Cert. näringsterapeut, PhD i medicin

christa@healthinbalance.se
www.healthinbalance.se

PhD Medicine, University of Melbourne, Australia
PG.Dip. Personalised Nutrition, Middlesex University, UK
Nutritional Therapy Practice Diploma, CNELM, UK
Cert. Neurolinguistic Programming (NLP) Practitioner
BSc(Hons) Biochemistry
BAppSc Chemistry & Biochemistry
Yoga Alliance Certified Yoga Teacher
mNMTF, mBANT


Näringsmedicin/Funktionsmedicin

Jag jobbar utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv. Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad utveckling inom medicinen som kan ses som en brygga mellan skolmedicin och komplementär medicin.  Funktionsmedicin inriktar sig på individen istället för på sjukdomen, och försöker hitta de grundläggande orsakerna till varför ohälsa har uppstått.  Man ser kroppen som en helhet, sammansatt av flera kroppsfunktioner och organsystem som är kopplade till varandra och som påverkas av kost, näringsstatus, fysisk aktivitet, stress, miljö, relationer, tankar och genetik.  Man utgår från att kroppen har en stor självläkande förmåga om den får rätt förutsättningar, vilket vi kan bidra till genom att ta bort det som hindrar läkning och tillför det som främjar det.  Jag jobbar som något av en hälsodetektiv, där jag kopplar ihop ledtrådar för att försöka komma till de underliggande obalanserna som bidrar till dina symptom eller problem.

Om du har kroniska hälsotillstånd, eller bara vill optimera din hälsa för bättre välmående, prestation, mental klarhet och kognitiv förmåga, kan jag skräddarsy ett program för dig som är anpassat till dina förutsättningar och mål.

Kroniska hälsotillstånd påverkas till stor del av kost-och livsstilsfaktorer.

Typiska exempel på kroniska tillstånd är: mag- och tarmbesvär, trötthet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar (inkl. övervikt, kärlsjukdomar), frekventa förkylningar, kognitiv försämring, hormonella besvär, allergier, intoleranser, eksem, akne, sömnlöshet, ångest, nedstämdhet, humörsvängningar, huvudvärk, extrem mensvärk.

Kanske äter du relativt hälsosamt och tränar mycket, men känner att allt inte är optimalt, och generellt vill fortsätta förbättra din hälsa, prestation och ditt välmående för ett längre och hälsosammare liv.

Näringsterapikonsultation

Du fyller i ett detaljerat hälsoformulär samt en kostdagbok inför ditt besök, och under första konsultationen (2 timmar) går vi noga igenom din hälsohistoria för att bygga upp en detaljerad bild av din hälsa och de bidragande faktorerna till dina besvär.  Jag använder ofta skolmedicinska tester och ibland avancerade funktionella tester när de kan vara till hjälp, som till exempel tester av cyrexlabs.com.  Återbesöket tar ca 50-60 min och sker ca 6 veckor efter den första konsultationen.

Jag kommer från Australien men har bott i Sverige i 16 år så jag förstår svenska flytande.  Du är välkommen att både skriva och prata svenska.

Jag ger konsultationer både på engelska och på svenska.

 

Posted in Medarbetare.