Cecilia Martinius

Cecilia Martinius

Leg. naprapat,
Certifierad idrottsmassör,  
Hälsoprofilbedömare

Tel: 070-657 79 80
cecilia.martinius@oih.se


Hejsan, Cecilia heter jag och du är välkommen till mig om du har problem med dina kotor, leder och muskler. Mina behandlingar består av djup kraftfull muskelmassage, triggerpunktsbehandling, töjningar, mobilisering, naprapati osv. De som kommer till mig kan ha haft smärtor alltifrån några dagar , veckor upp till flera år.Exempel på olika symptom som jag behandlar kan vara nackspärr, ryggskott, huvudvärk, domningar i armar, smärta i axlar, tennis- och musarm, fingrar som inte fungerar, problem runt bäcken som falsk ischias, domningskänslor i ben, stickningar, knäproblem, kramper i vader eller fötter, hälsporre mm. Jag har även arbetat en del med kvinnor under graviditet och efter förlossning då man sakta skall stärkas upp igen.Tidigare har jag varit verksam sedan -89, i ett team med naprapater och massörer på en rehabklinik i Stockholm. Efter att ha blivit mer och mer intresserad av andra typer av behandlingsformer som kompletterar varandra, så startade min kollega Johanna Falk och jag Odenplans Integrerade Hälsoklinik 1:a mars 2005. Från 1/10 2014 tog jag över kliniken och driver den numera på egen hand.

Om naprapati

Ordet naprapati kommer från tjeckiskans napravit som betyder korrigera och grekiskans pathos som betyder lidande. Naprapati kan sägas vara att korrigera orsak till lidande. Det är framförallt besvär i rygg, nacke, leder och muskler som behandlas.

Enligt naprapatin kan sammandragningar och stelhet i bindväv, muskler, senor och ledband störa de normala kroppsfunktionerna. Naprapatens uppgift är att lokalisera störningarna, tänja ut vävnaderna och återställa den normala funktionen. Idealet är normal rörlighet i alla leder samt en symmetrisk och riktig kroppshållning.

Själva behandlingen är i huvudsak manuell. Manipulation av de mjukdelar som omger skelett och leder, terapeutisk massage (till skillnad från allmänt hälsovårdande massage), mobilisering, stretch och triggerpunktsbehandling.

Välkommen!

 

Posted in Medarbetare.