Maria Berglund Rantén

Maria Berglund Ranten

Bsc. Hons, Näringsmedicinare

mariaranten@icloud.com
www.naringsmedicin.com


Bachelor of Science (Hons) in Nutritional Therapy, University of Westminster, London 2006
Certifierad näringsmedicinare enl. NMTF, 2015
The Institute for Functional Medicine, USA (snart certifierad efter fyra års utbildning).

Från det att jag blev färdig med min utbildning i London har jag fokuserat på autoimmunsjukdomar (AIS), kroniska symptom, mental hälsa, hormoner, neurotransmittorer och mage/tarm. Jag hjälper stora som små. Det finns alltid en anledning till varför ohälsa uppstår och ger man kroppen rätt stöd så är den fantastisk på att läka sig själv.

Autoimmunsjukdomar

En AIS är när kroppens eget immunförsvar tar fel på en inkräktare/ett ämne och sig själv så när immunförsvaret börjar kriga mot inkräktaren förstör den även sin egen vävnad. En AIS försvinner inte av sig själv utan man måste hitta grundorsaken till varför immunförsvaret självkrigar.

Exempel på vanliga AIS: Hashimotos (sköldkörteln) eksem, psoriasis, vitiligo, reumatism, MS, Lupus, perniciös anemi (B12 brist), celiaki, ulceröst kolit, Crohns, ataxi (svårighet med muskel koordination). Förutom dessa AIS så är det mycket vanligt att tillstånd som ADHD, autism, OCD (tvångssyndrom), neurologiska symptom, försämrad kognitiv förmåga (minne, koncentration), Alzheimers, huvudvärk, håravfall och hjärt & kärlsjukdom har en autoimmun komponent.

De områden jag analyserar och som bidrar till kronisk ohälsa och AIS

• matöverkänsligheter
• näringsbrister
• stress
• mikrober (tex virus, bakterier, parasiter, svamp)
• tungmetaller och andra giftiga ämnen
• organens funktion

Näringsmedicinsk konsultation

Innan konsultationen så får du fylla i en matdagbok och två hälsoformulär. Under första konsultationen som tar 1.5 timme så går vi noga igenom formulären och din sjukdomshistoria. Jag tar ofta hjälp av avancerade labtester från USA för att finna grundorsaken till symptom/obalanser, bla genom www.cyrexlabs.com Jag är den enda i Sverige som har tillgång till Cyrex labtester. Uppföljningen tar 45-60 minuter och sker ca 4 veckor efter första träffen. Jag hjälper till med kost och livsstilsråd samt rekommenderar högkvalitativa supplements.

Jag och min familj flyttade tillbaka till Stockholm 2014 efter att ha bott i London i 18 år. Det känns spännande att ha börjat jobba inom näringsmedicin här i Sverige och jag hoppas kunna hjälpa så många som möjligt att komma tillbaka till full hälsa och vitalitet.

 

Posted in Medarbetare.